Op zoek naar leuke woonaccessoires?

Ben je al een tijdje op zoek naar leuke woonaccessoires om je huis meer gezelligheid te geven? Bij woonaccessoires kun je denken aan schilderijen, gevulde vazen met bloemen, schalen met kaarsen en ga zo maar door. Woonaccessoires geven je huis zonder veel moeite een hele nieuwe uitstraling! Alleen hoe doe je dat precies? In deze blog geven wij jou een aantal tips hoe je deze accessoires kunt gebruiken. Gebruik ook vooral je eigen creativiteit om het helemaal eigen te maken.

Tips om je huis aan te vullen met woonaccessoires

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het gebruiken van woonaccessoires? Dan hebben wij een aantal leuke tips om je een beetje op weg te helpen.

  • Schilderij: Dit is vaak het middelpunt van de woonkamer of eetkamer. Een groot schilderij aan de muur. Heb je geen ruimte voor één groot schilderij? Meerdere kleine schilderijen is natuurlijk ook leuk! En ja, zelfs met een gekleurde muur is het mogelijk om een mooi schilderij op te hangen.
  • Kussens: Bijna iedereen heeft ze wel op de bank of op de lounge set buiten liggen, kussens. Een kussen kan een compleet andere uitstraling geven aan je bank of lounge set. Ook zit het heerlijk als je een kussentje op de bank hebt. Het leuke is om met verschillende groottes en kleuren te werken. Kijk vooral wat er bij jou bank past en waar je het liefste tegenaan zit.
  • Vloerkleed: Iets wat heel veel gezelligheid uitstraalt is een vloerkleed. Een vloerkleed kun je eigenlijk overal in huis wel gebruiken. De meest bekende plek is bij de bank in de woonkamer. Alleen kun je ook een vloerkleed in de slaapkamer of eetkamer neerleggen. Dit voelt heerlijk aan je voeten. Zo ga je nooit meer gelijk op een koude vloer staan.
  • Wandrek: Wil je graag wat woonaccessoires uitstallen? Dan is een wandrek heel leuk om te gebruiken! Hier kun je bijvoorbeeld een boek, lamp, beeldje etc. opzetten. Hierdoor wordt het wandrek met de woonaccessoires echt een eyecatcher.
  • Plaid: Heb je het wel eens koud of vind je het gewoon lekker om onder een dekentje te liggen? Dan is een plaid echt iets wat je nodig hebt! Deze kun je ook leuk over de rugleuning van je bank heen leggen. Dit geeft net wat meer diepte en gezelligheid aan je bank.
  • Vaas: Ben je gek op bloemen? Dan kan een vaas niet ontbreken in huis. Een vaas kun je leuk vullen met verschillende soorten bloemen. Dit geeft gemakkelijk veel kleur aan je huis zonder al te veel moeite. Om je bloemen langer te hebben staan is het belangrijk dat er geen losse bladeren in het water liggen. Deze kunnen namelijk gaan rotten waardoor het water niet meer goed voedt. Hierdoor zullen je bloemen gaan hangen en dat wil je niet. Ook helpt een klein scheutje chloor om je bloemen langer te behouden.
  • Kaarsen: Altijd gezellig! Een plateau met kaarsen brengt echt gezelligheid met zich mee. Je kunt om de kaarsen heen ook kleine woonaccessoires leggen. Pas deze bijvoorbeeld aan het seizoen aan. Let wel op dat ze niet te dicht bij de kaarsen staan en ze niet brandbaar zijn!

Mooie verlichting om de ruimte meer kleur te geven

Ook is het natuurlijk belangrijk dat er goede belichting is in huis. Dit kan je doen met één grote plafondlamp. Alleen kun je deze niet op verschillende plaatsen laten branden. Je kunt daarom ook kiezen voor verschillende soorten lampen op verschillende plekken. Een tafellamp, een wandlamp en misschien wel verstelbare spotjes. Hiermee kun je zelf vaak instellen hoe fel je het licht wilt. Sommige lampen kun je zelfs een andere kleur bij instellen. Hierdoor creëer je echt een gezellige sfeer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven