Op reis als Urban Nomad

Een stevige backpack, goedwerkende laptop en wat veelzijdige techwear van een stijlvol merk zoals bijvoorbeeld Parajumpers en je bent klaar om aan de slag te gaan. Oh ja, het belangrijkste natuurlijk, een baan dat je vanaf iedere plek op de wereld kunt doen. Voor velen leek dit een onmogelijke droom, maar na een globale pandemie van bijna drie jaar overleefd te hebben is er veel veranderd. Veel mensen hebben de stap kunnen zetten naar werken op afstand. Het werd tijdens de pandemie duidelijk, dat dit goed werkt en in sommige gevallen, waren medewerkers zelfs veel productiever als ze niet elke dag op kantoor zaten.

De nieuwe manier van werken

Een urban nomad is in principe een werkende reiziger. Iemand die hun werk meeneemt terwijl ze van plek naar plek reizen. Sommige van deze reizigers werken als freelance ondernemers en werken steeds voor verschillende klanten, gebonden aan de locatie waar ze op dat moment zijn. Deze reizigers zullen vaak voor een paar maanden achter elkaar op één plek blijven terwijl ze werken aan locatiegebonden projecten. Een andere type urban nomad, is iemand die werkt voor een bedrijf dat geen kantoor heeft, maar werknemers die op afstand werken, iets dat ook wel bekend staat als de Engelse term ‘remote working’. Deze reizigers zijn niet aan een specifieke locatie gebonden en kunnen op ieder moment reizen.

Afscheid van materialisme

Als urban nomad, leef je vaak uit een backpack. Laptop en wat veelzijdige kledingstukken van merken die specifiek gericht zijn op een leven vol avontuur zoals CP Company. Voor veel mensen kan dit best lastig zijn. Vooral in Nederland is er een grote focus op materialisme. Het is heel normaal om een huis te kopen en om die huis vervolgens te vullen met spullen. Soms spullen die heel nuttig zijn, maar soms ook spullen die je koopt gewoon om het te hebben. Doordat je als urban nomad steeds van plek naar plek gaat is dit niet praktisch. Je kunt niet steeds weer je hele inboedel meenemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven